התנודיות בשווקים ואיך היא גרמה לתוצאות חזקות של הבנקים

כמו בכל רבעון, גם הפעם הבנקים הגדולים של וול סטריט נתנו את יריית הפתיחה לעונת הדוחות. למרות חששות מוקדמים של המשקיעים מהאטה כלכלית אפשרית, הדוחות של JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America ו-Citi היו חזקים, כאשר כמעט כולם הצליחו להכות את תחזיות השוק – והתגובות במניות לא איחרו לבוא.

ביום פרסום הדוחות, ניתן היה לראות תגובה חיובית ברורה מצד השוק כאשר 5 הבנקים האלו סיימו בעליות לאחר הדיווח.
בתמונה הבאה תוכלו לראות כיצד כל מניה הגיבה ביום הדיווח שלה. ניתן לראות באופן ברור כי השוק אהב את הדוחות שראה. ג.פ מורגן הובילה עם עליות של 4% לאחר הדיווח בעוד מורגן סטנלי הציגה את התגובה הרגועה ביותר ועלתה ב 1.44% לאחר הדוח.

אז מה בעצם גרם לבנקים להכות את התחזיות?
התשובה הפשוטה היא – התנודתיות בשוק.

הכאוס סביב המכסים של טראמפ, חוסר הוודאות הגיאופוליטית והראלי החד בציפיות השוק – כל אלה הפכו לקרקע פוריה לפעילות מסחר אינטנסיבית.
גולדמן, מורגן סטנלי ו-JPMorgan דיווחו על רווחי שיא ממסחר במניות – ולמעשה הצליחו להרוויח יותר מאשר בתקופת התנודתיות של מגפת הקורונה.

לפי נתוני הרבעון, JPMorgan הציג זינוק בהכנסות המסחר מ-8.1 ל-9.6 מיליארד דולר, גולדמן זאקס עלה מ-7.6 ל-8.6, ומורגן סטנלי טיפס מ-5.3 ל-6.7. מדובר ברמות פעילות שלא נראו שנים – כאשר כל שינוי קטן בטון של הפד, כל כותרת על מכסים או מתיחות בינלאומית, תורגמו לפעולה מצד המשקיעים – והבנקים כמובן גובים עמלות מכל צד של העסקה.

בתמונה הבאה ניתן לראות את ההכנסות של 5 הבנקים ממסחר במניות, מט״ח, אג״ח וסחורות. כלל הבנקים רשמו עלייה מרשימה ביחס לרבעון המקביל ב 2024. העלייה הגדולה ביותר הייתה של מורגן סטנלי וג.פ מורגן, השתיים הציגו צמיחה של 26.4% ו 18.5% בהתאמה.

המסר של המנכ”לים היה ברור: התנודתיות היא זו שדוחפת את הביזנס קדימה. מנכ”ל גולדמן, דיוויד סולומון, אמר כי למרות רמות אי-ודאות גבוהות – “הלקוחות פעילים מאוד ואנחנו רואים רמות פעילות משמעותיות”. גם במורגן סטנלי לא הסתירו את הרוח הסוערת: “הרוחות הסוערות עדיין שם, והמשקיעים מנסים לא להיתפס לא מוכנים”, כך לדבריו של טד פיק, מנכ”ל הבנק.

אבל דווקא במקום שבו נרשמו שיאים – אפשר היה לשמוע גם טון מהוסס. כמה מבכירי הבנקים הזהירו כי המשך התנודתיות לאורך זמן עלול דווקא לפגוע בפעילות, אם המשקיעים יחליטו לשבת על הגדר. בנוסף, בגזרת בנקאות ההשקעות – לא הכל ורוד. בעוד המסחר היה חזק, פעילות המיזוגים והרכישות (M&A) עדיין מדשדשת, כאשר מנהלי הבנקים מציינים שהשוק צריך יותר יציבות כדי שעסקאות גדולות באמת יצאו לפועל.
בנוסף, גם בשוק ההנפקות אנחנו רואים עצירה מוחלטת. עד עתה כבר מספר חברות הודיעו על כך שהן משעות את ההנפקה וזאת בשל אי הוודאות שיש בשווקים הפיננסים.

הבנקים האמריקאים פתחו את עונת הדוחות עם הפתעה חיובית – רווחים חזקים, בעיקר בזכות פעילות מסחר ערה שנולדה מתוך תנודתיות גבוהה בשווקים. הדוחות עצמם הראו עוצמה, אך בטון של המנכ”לים והמנהלים הבכירים הורגשה זהירות. הם נהנו מהרעש – אבל מודעים לכך שהוא גם עלול להוביל לשיתוק בפעילות אם יימשך יותר מדי זמן.
עונת הדוחות רק החלה, והבנקים נתנו את האות – כעת נותר לנו להקשיב היטב למה שיש למנכ”לים של שאר החברות לספר על המצב הכלכלי, השוק והציפיות קדימה.

 

לקבלת פרטים נוספים עבור תוכנית ההכשרה

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

כל הזכויות שמורות גיא נתן בע״מ