דוחות החברות בישראל Q1 2025 | לתאריך 20.05.2025

בנק לאומי פרסם תוצאות חזקות לרבעון הראשון של 2025, עם רווח של 2.4 מיליארד שקל – עלייה של 12% ביחס לרבעון המקביל בנטרול רווחים חד-פעמיים. הרווח משקף תשואה להון של 15.4%, כמעט ללא שינוי מהשנה שעברה. הבנק יחלק 961 מיליון שקל לבעלי המניות – 721 מיליון בדיבידנד ו־240 מיליון ברכישה עצמית.
הצמיחה ברווח הושגה בזכות התרחבות בתיק האשראי, בעיקר במשכנתאות שצמחו ב־10.4% ל־148 מיליארד שקל, ובמגזר העסקי שעלה ב־9.9%. הבנק בלט במתן משכנתאות בלון – שהגיעו ל־7.3 מיליארד שקל, פי שניים מהרבעון המקביל.
הכנסות הריבית עלו ב־6.6% ל־4 מיליארד שקל, והוצאות להפסדי אשראי ירדו ב־75% ל־55 מיליון שקל. במקביל, הבנק הפחית הוצאות תפעול ב־5.2%, בעיקר בזכות ירידה בהוצאות השכר.
הכנסות מעמלות עלו ב־9.2%, בעיקר מעמלות ני”ע, כרטיסי אשראי והמרות מט”ח. איכות תיק האשראי השתפרה משנה לשנה אך מעט נחלשה מהרבעון הקודם, ושיעור המחיקות החשבונאיות עלה ל־0.11%.

הדוח של לאומי משקף כלכלה שעדיין פועלת בקצב גבוה, עם עלייה בצריכה ובביקוש לאשראי, אך גם תלות במודלים אגרסיביים כמו משכנתאות בלון. עבור המערכת הבנקאית – זהו רבעון שמעיד על רווחיות גבוהה לצד התייעלות, אך עם צורך להמשך זהירות בגזרת האשראי.


מקור: הדוחות הכספיים של בנק לאומי.


מקור: הדוחות הכספיים של בנק לאומי.

אלטשולר שחם, אחת מחברות הגמל והפנסיה המובילות בישראל, ממשיכה להתקשות ברבעון הראשון של 2025: החברה איבדה כ־25 אלף לקוחות (עמיתים), בעיקר בתחום הגמל – בו רשמה ירידה של 3.5% בהיקף הנכסים ל־127 מיליארד שקל. נתח השוק בתחום ירד מתחת לרף ה־15%, המשך ירידה עקבית מאז שיא של 32% ב־2021.
בתחום הפנסיה נרשמה מגמה חיובית עם גידול של 1.2% לנכסים בהיקף של 34 מיליארד שקל, בזכות גיוס של כ־2,000 עמיתים. נתח השוק שם ירד קלות ל־3.5%.
החולשה בשוק ההון והביצועים הפחות טובים של החברה בשנים האחרונות מביאים לנטישת לקוחות, אך במקביל החברה מפתחת מנועי צמיחה חדשים: תחום הנכסים האלטרנטיביים הגיע לכ־479 מיליון דולר, ופעילות האשראי לעסקים קטנים צמחה ל־104 מיליון שקל.
כמסקנה, מגמת נטישת הלקוחות בתחום החיסכון לטווח ארוך מדגישה את הרגישות של הציבור לתשואות ולביצועים – במיוחד בתקופות מאתגרות בשווקים. עם זאת, הכניסה של בתי ההשקעות לתחומים כמו נדל”ן ואשראי מצביעה על ניסיון לביזור סיכונים וצמיחה מחוץ לשוק ההון המסורתי. זהו גם איתות לכך שחברות חיסכון מתמודדות עם תחרות קשה וצריכות להוכיח ערך מוסף ללקוח מעבר לתשואה שוטפת.

מיטב טרייד, חברת המסחר העצמאי של בית ההשקעות מיטב, רשמה רבעון חזק במיוחד עם צמיחה של 21% בהכנסות ל־52 מיליון שקל וקפיצה של 40% ברווח הנקי שהסתכם ב־14 מיליון שקל. עיקר הצמיחה הגיעה מהכנסות מעמלות מסחר, שזינקו ב־39%, בעוד ההכנסות ממימון נותרו יציבות. החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד של 11 מיליון שקל.

במהלך הרבעון הצטרפו למערכת עוד 9,000 לקוחות, ומאז (בחודש האחרון) הצטרפו למעלה מ־4,000 נוספים – מה שהביא את החברה ליותר מ־100 אלף חשבונות פעילים. הצמיחה המרשימה מגיעה על רקע מעבר מואץ של משקיעים לחשבונות מסחר חוץ-בנקאיים, מגמה שאושרה גם על ידי דו”ח הפיקוח על הבנקים שציין כי כמעט מחצית מהחשבונות שנפתחו ב־2024 היו מחוץ לבנקים.
מיטב טרייד נהנית גם מעלייה בהיקף המסחר בבורסה – שעמד ברבעון על ממוצע יומי של 2.9 מיליארד שקל  וגם מהשימוש בפיקדונות הלקוחות לצורכי אשראי והשקעות בריביות גבוהות.
בהסתכלות יותר מאקרו וכאחד מחברי הבורסה ההישראלים הגדולים, הזינוק בתוצאות החברה בעיקר מדגיש את השינוי ההתנהגותי של המשקיע הישראלי, שמחפש שליטה, נגישות ועלויות נמוכות יותר – ומעדיף מסחר מחוץ לבנקים. במקביל, הוא גם מצביע על בריאות ושוק הון פעיל עם שיפור במחזורים, חזרת עניין מצד הציבור, וביקוש גובר לפלטפורמות מסחר דיגיטליות.
מניית מיטב טרייד זינקה ב־170% ב־12 החודשים האחרונים, ולא סתם.

אלביט מערכות, יצרנית הציוד הביטחוני הגדולה בישראל (מהציבוריות), הציגה רבעון חזק במיוחד עם זינוק של 22% בהכנסות שהסתכמו ב־1.9 מיליארד דולר, ורווח נקי של 107 מיליון דולר – עלייה של מעל 43% לעומת הרבעון המקביל. צבר ההזמנות טיפס לשיא של כ־23 מיליארד דולר, והחברה מחזיקה בקווי ייצור שמופעלים במתכונת חירום מאז תחילת המלחמה.

ישראל ממשיכה להיות שוק הליבה של החברה, עם מכירות של 609 מיליון דולר – 32% מהכנסות הרבעון, עלייה של 35% לעומת השנה הקודמת. הביקוש מגיע מהזמנות מצה”ל בעקבות הרחבת הצבא, שיקום מלאים והצורך בייצור מקומי.
הצמיחה הגיעה גם משווקים נוספים: באירופה נרשמה עלייה של 20% בהכנסות, באסיה עלייה של 22%, ובצפון אמריקה עלייה של 17%. חטיבת היבשה בלטה במיוחד בזכות גידול של 47% במכירות זאת כתוצאה מהזמנות של תחמושת לישראל וגרמניה.

אלביט נהנית מביקושים עצומים על רקע מתיחות ביטחונית בישראל ובעולם והתחמשות מדינות נאט”ו. החברה ממוצבת היטב להמשך צמיחה – עם הזמנות ענק, הכנסות שיא, ותזרים מזומנים חזק. מדובר באחד הסיפורים העסקיים הבולטים של התקופה, שמשקף את החיבור הישיר בין מציאות גיאופוליטית לעולמות השקעה וביצועים בשוק ההון.

מניית אלביט זינקה בכמעט 100% בשנה האחרונה.

קרדיט: כלכליסט

קרדיט: כלכליסט

ביג מרכזי קניות, הענקית שמפעילה מרכזים מסחריים פתוחים בארץ ובאירופה, סיכמה את הרבעון הראשון של 2025 עם תוצאות חזקות במיוחד: ההכנסות צמחו ב־22% והסתכמו בכ־625 מיליון שקל, והרווח הנקי זינק לפי שלושה והגיע ל־422.9 מיליון שקל. הרווח הושפע גם מעליית שווי הנכסים שבבעלותה, תוצאה של הערכה מחודשת לפי מחירי שוק, שתרמה 238.9 מיליון שקל.
הצמיחה נבעה בעיקר מהשקת פרויקטים חדשים בישראל: כולל ביג פאשן גלילות, אור עקיבא, גדרה ומגדל העמק, ומרכישת נכסים חדשים בסרביה ופולין. עם זאת, המרכזים החדשים תרמו תרומה שולית לרווחיות הרבעונית וצפויים להשפיע משמעותית כבר מהרבעון הבא.
תוצאות תפעוליות בולטות:

  • ה־NOI (רווח תפעולי מהשכרה, לפני מימון ומסים) עלה ב־19.5% ל־458 מיליון שקל – מדד שמראה את הרווח הישיר מהנכסים. העלייה משקפת שיפור בתפוסה ובהכנסות משכירות. במקביל, דווח גם על NOI מאירופה בלבד שצמח ב־46% – נתון חלקי מתוך הסך הכללי אך ממחיש את ההתרחבות הייחודית של החברה ביבשת.
  • ה־FFO (רווח נקי מותאם שנחשב מדד חשוב בחברות נדל”ן מניב) עלה ב־13.2% ל־235.6 מיליון שקל, ומצביע על יציבות תזרימית שממנה ניתן לחלק דיבידנדים ולהתפתח. 

מבחינת פעילות מרכזי הקניות, שיעור התפוסה כמעט מלא – 100% בישראל ו־99% באירופה. הפדיונות (היקף הקניות במרכזים) צמחו ברבעון ב־7.1% בישראל וב־5.3% באירופה. החברה מדווחת גם על תנופה בשוק הרומני עם עלייה של 4.8% בפדיונות שם.
ברמת המאזן של החברה, הוא חצה לראשונה את רף 40 מיליארד שקל. יתרות מזומנים של כ־943 מיליון שקל, מסגרות אשראי פנויות של מעל מיליארד שקל, ונכסים חופשיים משעבוד בהיקף של כ־4 מיליארד שקל, נתונים המעידים על חוסן פיננסי מעולה!

ביג ממשיכה לצמוח בזכות מודל מרכזים פתוחים שמושך קונים גם בעידן הדיגיטלי. שיעורי תפוסה גבוהים, עלייה בפדיונות, תזרים חזק ואיתנות פיננסית מציבים אותה כחברת נדל”ן מסחרי יציבה עם אופק צמיחה ברור – גם בישראל וגם באירופה. מעבר לכך, הנתונים מהרבעון מצביעים על דבר חשוב נוסף: למרות האתגרים הכלכליים, הצרכן הישראלי ממשיך להפגין איתנות, עם גידול בפדיונות והמשך ביקושים לחוויות קנייה פיזיות – עדות לבריאות כלכלית יחסית ועמידות של השוק המקומי.
מניית ביג עלתה בכ־30% ב־12 החודשים האחרונים.

מתוך הדוחות הכספיים של BIG.

מתוך הדוחות הכספיים של BIG.

לקבלת פרטים נוספים עבור תוכנית ההכשרה

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

כל הזכויות שמורות גיא נתן בע״מ