דוחות החברות בישראל Q1 2025 | לתאריך 18.05.2025

חברת וילי פוד פרסמה דוחות חזקים לרבעון הראשון של 2025, עם צמיחה נאה בשורת ההכנסות לצד שיפור משמעותי בכל מדדי הרווחיות. ההכנסות עלו לכ-144.8 מיליון ש”ח, לעומת כ-136 מיליון ש”ח ברבעון המקביל אשתקד. במקביל, נרשם זינוק ברווח הגולמי שהגיע ל-44.7 מיליון ש”ח – עלייה של כ-10 מיליון ש”ח – תוך שיפור בשיעור הרווח הגולמי מ-25.5% ל-30.8%, מה שמעיד על התאמות בתמחור או שינוי תמהיל, גם אם החברה בוחרת לא להציג זאת ישירות.
הרווח התפעולי הציג שיפור חד והסתכם בכ-19.7 מיליון ש”ח, בהשוואה ל-11.5 מיליון ש”ח ברבעון המקביל. שיעור הרווח התפעולי טיפס בהתאם מ-8.4% ל-13.6%, מה שמחזק את הסימנים ליעילות תפעולית גבוהה יותר. גם בשורת הרווח הנקי נרשמה עלייה קלה ל-19.4 מיליון ש”ח, לעומת 18.9 מיליון ש”ח בשנה שעברה – אך יש לזכור כי ברבעון המקביל התקבלו הכנסות מימון חריגות שניפחו את הרווח, כך שלאחר נטרול השפעה זו מדובר למעשה בשיפור מהותי גם ברווח הנקי.
מהדוח עולה תמונה חיובית של חברה שמצליחה לשפר את שולי הרווח שלה ולהשיג ביצועים תפעוליים חזקים בסביבה מאתגרת. אם המגמה הזו תימשך, וילי פוד עשויה להמשיך להציג תוצאות טובות גם בהמשך השנה – במיוחד אם תשמור על איזון נכון בין מחירים, תפעול ומכירות.
עליות המחירים וזמינות המלאי הגבוהה דווקא יוצרים הזדמנות לחברות שמסוגלות לייעל תפעולית ולשנות תמהיל מוצרים – כפי שעשתה וילי פוד – מה שמעיד על כך שגם בתנאים כלכליים מאתגרים, קיימת אפשרות לצמיחה בתעשיית המזון למי שמנהל נכון את המחיר, היבוא והבידול.

 

טרמינל איקס, פלטפורמת האונליין של קבוצת פוקס, סיכמה את הרבעון הראשון של 2025 עם שיפור מהותי ברווחיות, למרות עלייה מתונה בלבד בהכנסות. הכנסות החברה הסתכמו ב-113 מיליון ש”ח – עלייה של 3.4% לעומת התקופה המקבילה – כאשר הצמיחה נבעה בעיקר מאיחוד תוצאות של אתרים עצמאיים שנרכשו, כמו סטרונגפול ועדה לזורגן. אתר טרמינל איקס המרכזי דווקא רשם ירידה של 6.3% במכירות ל-95 מיליון ש”ח, על רקע הפסקת הפעילות ביוון וצמצום פעילות פיזית בישראל, כחלק מהאסטרטגיה להתמקד ברווחיות על חשבון צמיחה.
הרווח הגולמי הכולל עמד על 53.4 מיליון ש”ח – עלייה של 13.5% ביחס לרבעון המקביל – בעיקר בזכות מכירת מלאים במחיר מלא ושיפור בתמהיל המוצרים. שיעור הרווח הגולמי מהמכירות עלה ל-47.3% לעומת 43.1% ברבעון הקודם. הרווח התפעולי של החברה זינק ב-90% והסתכם ב-8.3 מיליון ש”ח, על רקע התייעלות תפעולית, עלייה בממוצע לעסקה וגידול בהכנסות מהאתרים העצמאיים. בשורת הרווח הנקי נרשמה עלייה של 60% ל-5.6 מיליון ש”ח.
בפירוט לפי מגזרים: אתר טרמינל איקס לבדו רשם רווח גולמי של 40 מיליון ש”ח – ירידה של 3% ביחס לרבעון המקביל – אך הצליח לשפר את שיעור הרווח הגולמי ל-42.7% בזכות שינוי תמהיל מוצרים. הרווח התפעולי של האתר עצמו זינק ב-157% ל-5.4 מיליון ש”ח, תוך שיפור הרווחיות התפעולית ל-5.6%.
האתרים העצמאיים – סיסטארז, סטרונגפול ועדה לזורגן – הציגו צמיחה חזקה במכירות שהסתכמו ב-18 מיליון ש”ח, לעומת 7.5 מיליון ש”ח ברבעון המקביל. הרווח הגולמי במגזר זה קפץ ב-156% ל-12.7 מיליון ש”ח, ושיעור הרווח הגולמי הגיע ל-70% – רמה גבוהה יחסית לענף האופנה – בזכות שיפור בעלויות הרכש ושינוי תמהיל. עם זאת, הרווח התפעולי של מגזר זה ירד ב-44% ל-1.1 מיליון ש”ח בשל הוצאות לוגיסטיות חד-פעמיות הקשורות למעבר משרדים.
הדוח של טרמינל איקס מראה שהחברה שמה דגש על רווחיות ולא רק על צמיחה – והיא מצליחה בזכות ניהול מדויק, תמהיל מוצרים נכון, והעדפה של צרכנים ישראלים לאתרים מקומיים. מהמקרה הזה אפשר להבין שגם בתעשיית האונליין, שגדלה מאוד בשנים האחרונות, אנחנו רואים שינוי כיוון – פחות מרדף אחרי גידול בכל מחיר, ויותר התמקדות בלבנות עסק בריא, יעיל ורווחי. חברות שידעו להתאים את עצמן לשינוי הזה, עשויות להרוויח גם כשהשוק נעשה תחרותי וזהיר יותר.

 

עשות אשקלון, שבשליטת קרן פימי, פתחה את שנת 2025 עם תוצאות חזקות, המשקפות את המשך הביקוש מצד משרד הביטחון. ברבעון הראשון הסתכמו מכירות החברה ב-121.5 מיליון ש”ח – עלייה של כ-25% לעומת 97.5 מיליון ש”ח ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי עלה בכ 7% ל-14.7 מיליון ש”ח, לעומת 13.7 מיליון ש”ח בתקופה המקבילה. הצמיחה מגיעה על רקע הגידול המתמשך בפעילות הצבאית בעקבות מלחמת “חרבות ברזל”, כאשר החברה מדווחת על מגמה של עלייה בהיקפי ההזמנות ממשרד הביטחון – מגמה הצפויה להתחזק גם בהמשך 2025.
צבר ההזמנות של החברה עמד בסוף הרבעון הראשון על 1.33 מיליארד ש”ח – עלייה של כ-38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אך גידול מתון יותר של כ-4.5% ביחס לרבעון הרביעי של 2024. בכך נבלמה מעט התנופה החדה שבלטה בשנה הקודמת, אך היקף הצבר נותר גבוה מהותית מהרמות שקדמו לרכישת השליטה על ידי פימי. בין העסקאות שדווחו לאחרונה נכללת הזמנה בהיקף של 100 מיליון ש”ח ממשרד הביטחון, הכוללת שיקום ואספקת ממסרות, מיתלים והינעים לטנק המרכבה ולנגמ”ש הנמ”ר.
עשות נחשבת לשחקן מרכזי בתחום הרכב הצבאי והתעופה, וממשיכה להרחיב את פעילותה מול צה”ל וחברות בינלאומיות. לאחר שנה חזקה ב-2024, הנתונים לרבעון הראשון מצביעים על המשך צמיחה, גם אם בקצב מתון יותר – תוך שמירה על רווחיות גבוהה.
הפעילות הביטחונית המוגברת מאז תחילת המלחמה ממשיכה להזרים ביקושים לחברות בתחום הצבאי והתעשייתי. גם אם קצב הגידול מעט נרגע, הנתונים עדיין מצביעים על יציבות גבוהה, הזמנות בהיקפים משמעותיים, ורווחיות נאה. נכון לעכשיו, נראה שהתעשייה ממשיכה ליהנות מרוח גבית – במיוחד מצד משרד הביטחון.

 

חברת אלמוגים החזקות, שבשליטת מריו זוזל ועמי בר-משיח, סיכמה את הרבעון הראשון של 2025 עם צמיחה חזקה בהכנסות ומעבר לרווחיות, על רקע שינוי אסטרטגי עמוק – מעבר מייזמות מסורתית להתמקדות בתחום ההתחדשות העירונית. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-75.4 מיליון ש”ח, עלייה של 44% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והרווח הגולמי צמח ב-60% ל-18.4 מיליון ש”ח. בשורת הרווח הנקי נרשם מעבר מהפסד לרווח של 3.4 מיליון ש”ח, בזכות התקדמות בפרויקטים חדשים והרחבת הפעילות בתחום ההתחדשות העירונית.
החברה מדווחת על מכירת 45 יחידות דיור מתחילת השנה בהיקף של 134 מיליון ש”ח, נתון שנחשב נמוך יחסית לענף, אך מוסבר על ידי מיקוד החברה בפרויקטים ארוכי טווח של התחדשות עירונית, שכוללים שלבי תכנון ואישור ממושכים אך בעלי פוטנציאל רווחיות גבוה. צבר הפעילות כולל כיום 24 פרויקטים להתחדשות עירונית עם מעל 6,400 יח”ד (יחידות דיור), מתוכם 273 כבר בביצוע. במהלך הרבעון נוספו ארבע זכיות חדשות במכרזי דיירים בערים ראשון לציון, נתניה ופתח תקווה, בהיקף של 609 יחידות דיור.
אלמוגים צופה כי בתוך 7–8 שנים כ-80% מפעילותה תהיה מבוססת על התחדשות עירונית, עם תחזית להכנסות כוללות של כ-12.1 מיליארד ש”ח ורווח גולמי מוערך של 1.9 מיליארד ש”ח, מתוכם 1.2 מיליארד ש”ח מפרויקטים בתחום זה בלבד. החברה גייסה ברבעון 300 מיליון ש”ח (60 מיליון הון ו-240 מיליון חוב) לצורך תמיכה בהתרחבות, אך המהלך התקבל בחשש בשוק, מתוך חשש לדילול בעלי מניות. אלמוגים גם בוחנת הכנסת שותף מוסדי לפעילות ההתחדשות העירונית, מהלך שנתפס כהבעת אמון חיצונית.
צריך להבין, שוק הנדל”ן בישראל נמצא בתקופה מאתגרת, עם ריבית גבוהה, קצב מכירות נמוך ועלייה חדה במלאי הדירות הלא-מכורות. בתוך המורכבות הזו, תחום ההתחדשות העירונית בולט כהזדמנות ארוכת טווח – אך לא כפתרון מיידי. החברות שמכוונות לשם, כמו אלמוגים, מציגות צבר פרויקטים עצום ופוטנציאל רווח גבוה, אך נדרשות להתמודדות עם תהליכים ממושכים של תכנון, אישורים ושכנוע דיירים. ההצלחה תלויה לא רק בכמות אלא בעיקר ביכולת להאיץ ביצוע, לחתום עסקאות, ולבנות יציבות תזרימית גם בסביבה נדל”נית מקרטעת.

לקבלת פרטים נוספים עבור תוכנית ההכשרה

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

גיא נתן

כתב YNET, מרצה, מנהל קרן הגידור Valley
יוצר הפודקאסט ״מפת החום״ ובקרוב גם סופר
תכנון פיננסי, ליווי משקיעים ומסחר במניות

כל הזכויות שמורות גיא נתן בע״מ